Salamlar,Əziz Oxucu
Yəqin bü gün
yuxudan duran kimi günün menyusunun nə olacağına qərar verirsən, düzdü?
Bilirsən, hərdən mən sadəcə şirniyyat günü elan edirəm və bir günlük də belə olsa həyat yoldaşım hərdən bu qərarıma çox sevinir. :) Tap görüm ailəmizdə şirniyyatı ən çox sevən kimdir ;)
Bu resepti
hətta biş-düşə yeni başlayan insan da edib bolluca tərif ala bilər. Çünki
resept asan olmağı ilə bərabər həm də almalıdır, xəmirinin dadı demək olar ki,
hiss olunmur. Yumşaq karamelləşmiş darçınlı almalara nə mən doydum, nə də
ailəmizin şirniyyat sevərləri :)
Bu reseptə görə Olqa adında çox ilhamlandırıcı və Youtube video portalında "Fablunch" kanalinda öz reseptlərini yerləşdirən xanıma minnətdarlığımı bildirərək, onun müəlliflik hüquqları saxlamaq istərdim, çünki dediyinə görə ailə reseptidir. Bu isə artıq mülkiyyətə bərabərdir :)
Bu reseptə görə Olqa adında çox ilhamlandırıcı və Youtube video portalında "Fablunch" kanalinda öz reseptlərini yerləşdirən xanıma minnətdarlığımı bildirərək, onun müəlliflik hüquqları saxlamaq istərdim, çünki dediyinə görə ailə reseptidir. Bu isə artıq mülkiyyətə bərabərdir :)
İndi isə
reseptə keçək...
sizə lazım
olacaq:
-4 alma (mən sarı
almalardan istifadə etdim, çünki məncə piroqda şirin almalar daha uyğun olar,
amma təbii ki, zovqə görə öz alma seçiminizi edə bilərsiniz)
-4 yumurta
- 1 stəkan un (nəzərə alın ki, səkanlar adətən 240-300 ml olur, yəni fərqi yoxdur, sadəcə eyni stəkanda həm də şəkər tozu üçün istifadə edirsən)
- 1 stəkan (200
qram) ağ və ya qəhvəyi şəkər tozu (mən
qəhvəyi şəkər tozunu ağ şəkər tozuna nisbətən sağlıklı hesab etdiyimdən qəhvəyi
şəkər tozu ilə elədim)
-1 çay qaşığı darçın tozu (istəyə görə)
-1 çay qaşığı vanil (istəyə görə)
-qabı yağlamaq üçün bir az yağ
-1/2 çay qaşığı çay sodası
-limon suyu
-1/4 çay qaşığı duz
Hazırlanma qaydası:
ÖNCƏ sobanı 180 dərəcə Selsidə qızdırın.
1. Almaları istəyə görə qabığını soyun, şəkildə gördüyünüz kimi
doğrayın, yağlanmış tort və ya şüşə qəlibinə töküb üzərinə darçını əlavə edin
və darçını elə səpələyin ki, bütün almaları örtsün. İndi isə almaları rahat bir
kənara qoyun və elektrik blender və ya mikserinizi işə salın...
2. Əvvəlcə yumurtaları və şəkər tozunu bircinsli kütlə halına
gətirənədək qarışdırın.
Yadda saxlayın ki, nə qədər çox qarışdırsanız, bişərkən xəmir o qədər
qalxacaq.
Un qurtarana qədər bunu təkrarlayın, yəni 2 dəqiqə qarşdırdıqdan sonra yenə yerdə qalan unun yarısını əlavə edin və 2 dəqiqə qarışdırın, sonra da qalan bütün unu əlavə edib qarışdırmağa davam edin.
4. Vanil tozunu əlavə edin, qarışdırın
və beləliklə hardasa 6-7 dəqiqə ərzində qarışdırın.
sonra isə alınmış kütləni almaların üzəri ilə elə axıdın ki, bütün almaları
örtəsiniz, amma ki, almalarla alınmış kütləni qarışdırmayin!!!
İndi isə qabı sobaya yerləşdirib saatınızı 30-35 dəqiqəyə qoyun.
mən məsləhət görərdim ki, 30 dəqiqədən sonra adi diş çöpünü piroqa
batırın,amma çalışın ki.alma olan hissə olmasın. Əgər diş çöpü quru çıxırsa,
deməli piroq artıq hazırdır.
No comments:
Post a Comment