Saturday, October 12, 2013

Anamın ləzzətli paxla resepti (My Mom's delicious green beans recipe)

Salam Əziz Oxucu,

Bu gün mən paxla resepti ilə bloqda yeni meqalə yazmağa qayıtdım. Bu paxla reseptini həmişə anamdan soruşurlar. Deməli ki, hamı paxlanı eyni reseptlə etmirmiş.

Mən bu çox bəyəndiyim yeməyi indi sizinlə paylaşacağam.





4 porsiya üçün sizı lazım olacaq:
- yarım kq paxla
- 2 orta ölçülü soğan
-2 orta ölçülü pomidor
-dəniz duzu
-bitki yağı və ya kərə yağı

hazırlanma qaydası:

1.Əvvəlcə paxlanın uclarını kəsib, doğrayın və yaxşı-yaxşı yuyun
2. İndi isə paxlanı qazana yığırıq və üzərini örtənə qədər soyuq su tökürük, duzlayırıq (hardasa 2 çay qaşığı) və qapağını örtüb vam odda qaynağa düşməyini gozləyirik. Qaynağa düşən kimi paxlanın rəngində dəyişiklik görəcəksiniz. Qapağı götürün və suyu buxarlanmağa qoyun.
 Tədricən görəcəksiniz ki, paxlanın rəngi dəyişməyə başlayır. 


3. Paxla bişdiyi müddətdə soğanları və pomidorları hazırlayın. Mən soğanları xırda-xırda doğrayıram, amma ki, formanı öz zövqünüzə görə seçə bilərsiniz.



4. Artıq bu vaxta qədər paxla suda bişmiş olacaq. İndi isə daha maraqlı hissəyə keçək.
paxlanın artıq qalan suyu varsa, onu süzün və qırağa qoyun.
5. Tavanın içinə 4 xörək qaşığı yağ tökün və soğanları əlavə edin. Duzlayın (yarım çay qaşığı duz)
Vam odda soğanları 15 dəqiqə qarışdıra-qarışdıra qızardın. 

6. İndi isə soğanlar qızardıqdan sonra paxlanı və pomidorları əlavə edin. Pomidorları duzlayın. (yarım çay qaşığı duz ilə)
və qarışdırıb vam odda 25-30 dəqiqə bişməyə qoyun.








Rənglərin dəyişdiyini hiss etdinizmi?

Deməli paxla hazırdır. İnanın mənə evdəki uşaqlarınız belə sevəcək. Həqiqətən çox ləzzətlidir. Əgər şəkillərdə bunu verə bilməmişəmsə, bu artıq mənim fotoqraf "qabiliyyətlərimi" sual altına qoyur ;)

  
Qatıq və qarnirə istədiyiniz hər bir şeylə: kartof, düyü, vermişellə ləzzətlidir.
 Nuş olsun.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

English version:
For 4 porsions You will need:
-1/2 kg of green beans
- 2 middle sized onions
-2 middle sized tomatoes
- salt
-vegetable oil or butter

1. Cut the ends off of the beans, cut into small pieces and wash throughly. Then put the beans in the pot and fill with cold water until You cover the beans. Salt the beans with about 2 teaspoons of salt  and cover the lid and let it come to boil. When the water comes to boil, remove the lid and let the water evaporate slowly on the low heat.  Above You can see the chronology in pictures.
2. You are going to notice the change in color. When You can notice that the beans have changed in color. And water has evaporated halfway or mostly through. Remove the pot from the stovetop and drain the remaining water. Set aside, while You prepare onions and tomatoes. Cut the onions into smal rectangles. Peel and cut the tomatoes int small rectangles as well.

3. Now the fun part starts. Take a pan, and add about 4 tbsp of butter or vegetable oil. Add the onions and salt them. Now sautee the onions until they are tender and translucent and a little bit golden. You should do this on low heat for about 15 minutes.

4. Now that the onions are tender and golden, add Your green beans, tometoes and salt a little. You are going to need about 1/2 teaspoons of salt for onions and 1/2 teaspoons of salt for tomatoes.

5. Cover the lid and let it cook on low for about 25-30 minutes.

When You notice that the tomatoes are also tender and cooked turn off the heat and cover with a lid until You are ready to eat.

It goes so well with plain yoghurt and as a side dish You can have potatoes, rice or spaghetti. It is very, very delicious, trust me. But I guess my photography "skills"don't tell that as much ;)

Bon appetite. :)



No comments:

Post a Comment