You will need
-new potatoes (about 1 kg)
- oluve oil or grapeseed oil (approx. 5 tbsp)
-salt
- dried basil (or rosemary)
Every time someone asks for fried potatoes at home, I always make them baked. 2 reasons: easy and needs no checking, HEALTHY)
P.S. if you are asked for "boiled" or kebab flavour potato, don't cut them, roast them whole.
Instructions:
Preheat the oven to 230 degree Celsius. Wash, dry and cut potatoes in half and gather them in a deep rim baking sheet. Mix in the oil, salt, dried herb and mix. Put in the preheated oven for 40 minutes.
P.S. you can add fresh or dried garlic to your liking as well 👍
Bon appetite!
Sizə lazımdır:
- 1 kg təzə kartof
- təxminən 5 xörək qaşığı üzüm tumu yağı və ya zeytun yağı
-duz
-quru ağ reyhan və ya razyana
Hazırlanması:
Sobani 230 C qızdırın. Kartofları yuyun, qurulayın, yarı bölün. Üzərinə yağı, duzu, quru goyertini əlavə edib qarışdırın. Dərin soba listinə yığın və 40 dəqiqə bişməyə qoyun.
Zövqə uyğun olaraq təzə və ya quru sarımsaq tozu da əlavə etmək olar.
Məndən qızardılmış kartof istəyəndə belə üsulla asanlıqla və sağlıqlı ərsəyə gələn bir resept uyğulayıram.
Qeyd: Əgər sizdən ailə üzvləri kabab tamlı və ya qaynadılmış kartof istəsələrç sadəcə olaraq kartofları bütöv saxlayın.
Nuw olsun.
No comments:
Post a Comment